Inbouw houthaarden

Barbas Evolux houthaard
BarbasBellfires Evolux

Een inbouw houthaard is een haard waar een ombouw omheen gebouwd word. Dit kan bijvoorbeeld een schouw zijn of een wand van onbrandbaar materiaal. Een inbouw haard wordt altijd toegepast in een nieuwe situatie. Heeft u al een open haard die u graag wilt moderniseren. Dan is een inzet houthaard misschien wat voor u. Op onze pagina 'inzet houthaarden' kunt u meer informatie hierover vinden.

Een inbouw houthaard is iets anders dan een open haard. Een inbouw haard is een gesloten toestel met glas. Doordat ze gesloten zijn hebben inbouw haarden een veel hoger rendement en zijn ze veel veiliger doordat de vlammen achter het glas zitten. Mocht u toch graag een open vuur willen, dan is een inbouw liftdeur haard misschien wat voor u. Het glas kan bij een liftdeur haard helemaal naar boven geschoven worden en heeft u een " open haard ". Belangrijk om te weten is dat het open laten van de liftdeur tijdens de verbranding zorgt voor een lager rendement en een minder efficiënte verbranding.

Bij het kiezen van een inbouw houthaard is bepalen welk vuurzicht u wilt belangrijk. Welke soorten vuurzicht zijn er eigenlijk?

FRONT. Bij front houthaarden ziet u het vuur alleen van voren.

TUNNEL. Bij tunnel houthaarden is het mogelijk om vanaf twee tegenovergestelde zijden zicht op het vuur te hebben. U kijkt als het ware door de haard heen. deze houthaarden worden vaak gebruikt om twee verschillende ruimtes van elkaar te scheiden.

HOEK. Bij een hoek houthaard heeft u van twee zijden zicht op het vuur. Ideaal wanneer u de inbouw haard in de hoek van de ruimte wilt neerzetten en optimaal zicht wilt hebben op het vuur.

DRIEZIJDIG. Driezijdige houthaarden worden tegen een muur geplaatst en bieden rondom zicht op het vuur.

Heeft u nog vragen? Of bent u op zoek naar wat inspiratie? Maak dan een afspraak om bij ons langs te komen in onze showroom. Hier vind u allerlei verschillende inbouw houthaarden en kunnen we in alle rust al uw vragen beantwoorden.

 

 

Vuurdesign
Balistraat 15
3312 va Dordrecht

Tel: 078-6139263 

Whatsapp: 078-6139263

Email: info@vuurdesign.nl

 

Openingstijden Showroom

  • Maandag: Gesloten
  • Dinsdag: Op afspraak
  • Woensdag: Op afspraak
  • Donderdag: Op afspraak
  • Vrijdag: Op afspraak
  • Zaterdag: Op afspraak
  • Zondag: Gesloten