C.v. houthaarden en houtkachels

Dik Geurts Ivar c.v. houtkachel
Dik Geurts Ivar

Over het algemeen wordt de warmte die vrijkomt bij een hout gestookt vuurtje alleen gebruikt om de woonruimte te verwarmen. Maar wist u dat het ook mogelijk is om uw water te verwarmen met deze warmte?

Een c.v. houthaard is een houthaard die gekoppeld kan worden aan een ( bestaande ) c.v. installatie. Deze haarden hebben een zeer hoog rendement. Een gedeelte van de warmte die vrijkomt bij de verbranding van hout wordt gebruikt als stralingswarmte om uw kamer te verwarmen. De rest van de warmte wordt gebruikt om water te verwarmen. Dit gebeurt in de warmtewisselaar. Het warme water dat niet direct nodig is kan worden opgeslagen in een buffervat. Ook andere energiebronnen, zoals bijvoorbeeld een zonneboiler, kunnen worden aangesloten op het buffervat. Terwijl u geniet van de sfeer en warmte die een houthaard met zich mee brengt, bent u dus in staat het water in uw huis te verwarmen. Zo maakt u optimaal gebruik van de energie die vrijkomt en verbruikt u minder of zelfs geen aardgas meer. 

Het voordeel van een c.v.haard met buffervat is dat ook bijvoorbeeld een zonneboiler hierop aangesloten kan worden. De zonneboiler is een mooie toevoeging omdat deze in de zomer zorgt voor de verwarming van uw water. Zo heeft u het hele jaar geen gas nodig voor de verwarming van uw huis het het warme water dat u nodig heeft. De aanschaf van een zonneboiler wordt momenteel gesubsidieerd en is dus extra interessant om aan te schaffen. 

Bent u op zoek een mooie ingebouwde haard? Of heeft u toch liever een losstaande houtkachel? Ook deze hout gestookte cv haarden zijn er in veel verschillende uitvoeringen. Wilt u meer informatie over de aanschaf en/of de installatie van een hout gestookte cv haard? Of wilt u meer informatie over zonneboilers? Neem dan contact op met ons. Of maak een afspraak om langs te komen in onze showroom. Hier kunnen onze ervaren medewerkers al u vragen beantwoorden en kunt u verschillende cv haarden bekijken. 

 

Vuurdesign
Balistraat 15
3312 va Dordrecht

Tel: 078-6139263 

Whatsapp: 078-6139263

Email: info@vuurdesign.nl

 

Openingstijden Showroom

  • Maandag: Gesloten
  • Dinsdag: Op afspraak
  • Woensdag: Op afspraak
  • Donderdag: Op afspraak
  • Vrijdag: Op afspraak
  • Zaterdag: Op afspraak
  • Zondag: Gesloten