Kort samengevat zijn de activiteiten van stichting de NHK de volgende:

  • Het bieden van vakopleidingen
  • Kennisdeling
  • Onderzoeken
  • DE-erkenning en CO-vrij erkenning
  • Bevorderen van innovaties 

De ruim honderd NHK-detaillisten hebben een passie voor alles wat te maken heeft met vuur in en om het huis. Wij moeten voldoen aan strenge eisen. Door regelmatige controles ziet het NHK erop toe dat leden en hun personeel ook kwalitatief up-to-date blijven. De markt van haarden en kachels verandert continu. Om op de hoogte te blijven, nemen de leden regelmatig deel aan opfriscursussen.

Verantwoordelijkheid

De NHK-detaillist neemt altijd de verantwoordelijkheid voor de installatie van de door u gekochte haard of kachel. Die verantwoordelijkheid strekt zich uit over het gehele proces: van ontwerp tot en met oplevering en nazorg. Bent u onverhoopt toch niet tevreden over een haard of kachel die u bij een NHK-detaillist hebt gekocht? Dan kunt u uw zaak aanhangig maken bij de Stichting Geschillencommissies Sfeerverwarming. De commissie buigt zich over uw zaak en doet snel een uitspraak. Die is bindend voor u èn de NHK-detaillist. De branche garandeert dat deze uitspraak vlot en volledig wordt nagekomen. De NHK organisatie waarborgt zo dat u krijgt wat u hebt afgesproken. Gegarandeerde Kwaliteit dus!

De volledige procedure en voorwaarden voor de Gegarandeerde Kwaliteit staan in het Reglement Raad van Bindend Adviseurs. U kunt dit reglement per e-mail aanvragen bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Veiligheid

Vakmanschap en verantwoordelijkheid staan beide in dienst van de veiligheid. U wilt zorgeloos kunnen genieten van de sfeer die een haard of kachel uitstraalt. Dan moet u aankunnen op de veiligheid ervan. Als lid van het NHK zijn wij ons daarvan zeer bewust. In ons advies aan u speelt het leefmilieu in en rond uw woning dan ook een belangrijke rol. Wij beoordelen de randvoorwaarden die nodig zijn voor een veilig en zorgeloos genieten. En wordt de haard of kachel alleen geïnstalleerd als een duurzaam veilige werking daarvan mogelijk is.