Vrijstaande houtkachels

Dik Geurts Odin houtkachel
Dik Geurts Odin

Een vrijstaande houtkachel staat vrij opgesteld in de ruimte. Dit is bij een inbouw of inzet haard niet het geval. Vrijstaande houtkachels hebben doorgaans een iets hoger rendement dan inbouw haarden. Dit omdat de warmte rondom verspreid kan worden. Ook worden vaak materialen gebruikt die de warmte iets beter vasthouden en verspreiden.

Vrijstaande houtkachels zijn er in alle soorten en maten. Staand, hangend, ronddraaiend, strak, klassiek.... Voor elk interieur is wel een prachtige vrijstaande houtkachel te vinden. Vaak kiest men ervoor om bij een vrijstaande houtkachel de pijp zichtbaar te houden. Echter, dit hoeft niet. Er zijn ook vrijstaande houtkachels waarbij het pijp materiaal aan de achterkant aan te sluiten is en zo in de muur weg te werken is. 

Bij het kopen van een vrijstaande houtkachel is het ook belangrijk goed te kijken naar het vermogen van de kachel. Wanneer u een kachel met een te laag vermogen kiest, zult u de ruimte nauwelijks warm gestookt krijgen. Bij een te hoog vermogen zal het al snel te warm worden in de woonruimte. Hierdoor wordt het onmogelijk om de kachel voluit te laten branden wat resulteert in een slechte verbranding, zwart aangeslagen ruiten en hogere uitstoot. 

Al onze vrijstaande houtkachels voldoen aan de Eco Design wetgeving. Deze wetgeving is een initiatief van de Europese Unie om de kwaliteit en een lage uitstoot van houtkachels te garanderen. Lees meer over Eco Design op onze ' laatste nieuws ' pagina.

Neem gerust contact met ons op wanneer u meer wilt weten over vrijstaande houtkachels. U bent natuurlijk van harte welkom in onze showroom waar u allerlei verschillende vrijstaande houtkachels kunt bekijken. 

 

 

 

Vuurdesign
Balistraat 15
3312 va Dordrecht

Tel: 078-6139263 

Whatsapp: 078-6139263

Email: info@vuurdesign.nl

 

Openingstijden Showroom

  • Maandag: Gesloten
  • Dinsdag: Op afspraak
  • Woensdag: Op afspraak
  • Donderdag: Op afspraak
  • Vrijdag: Op afspraak
  • Zaterdag: Op afspraak
  • Zondag: Gesloten