Inzet houthaarden

Barbas Unilux 6 65 inzet houthaard
BarbasBellfires Unilux

Inzet houthaarden en inbouw houthaarden, is dat niet hetzelfde? Nee. Een inzet haard is altijd een inbouw haard, wat niets meer betekent dan dat het toestel in een muur is ingebouwd. Maar niet elke inbouw haard is een inzet haard... 

Een inzet houthaard wordt meestal gebruikt om een oude haard te renoveren. Een inzet haard is speciaal ontworpen om makkelijk in bestaande situaties toe te passen. Een inzet houthaard kan als het ware in de oude open haard ' geschoven ' worden. Daarom is het niet nodig om de hele schouw en rookkanaal weg te slopen. Bij een inbouw houthaard is dit wel het geval. Een voorbeeld: U heeft een oude open haard die u eigenlijk nog wel mooi vind. Maar het valt u wel op dat u niet veel warmte ervaart van uw vuur. Dan is een inzet houthaard uitermate geschikt voor u. Waar een oude open haard een gemiddeld rendement van 0% to 30% heeft, hebben alle inzet houthaarden in ons assortiment een minimaal rendement van 75%!  

Het rookkanaal is een belangrijke factor wanneer u de open haard wilt moderniseren middels een inzet haard. Het rookkanaal bepaalt immers voor een groot gedeelte of de haard naar behoren kan branden. Bij oudere haarden zien we vaak ook verouderde, gemetselde afvoerkanalen. Deze leveren over het algemeen niet voldoende trek en zijn op plekken vaak poreus. Dit kan ervoor zorgen dat u rook in uw woonruimte krijgt. Dit is echter relatief makkelijk te verhelpen door een buis door uw verouderde schoorsteen te trekken. Deze word dan aangesloten aan de inzet houthaard. Zo heeft u met relatief weinig moeite een haard en rookkanaal die voldoen aan alle nieuwste regel- en wetgeving waar u nog jaren van kunt genieten!

Neem gerust contact met ons op wanneer u meer wilt weten over inzet houthaarden. Of maak een afspraak om onze showroom te bezoeken waar we allerlei verschillende houthaarden hebben staan.

 

 

 

 

Vuurdesign
Balistraat 15
3312 va Dordrecht

Tel: 078-6139263 

Whatsapp: 078-6139263

Email: info@vuurdesign.nl

 

Openingstijden Showroom

  • Maandag: Gesloten
  • Dinsdag: Op afspraak
  • Woensdag: Op afspraak
  • Donderdag: Op afspraak
  • Vrijdag: Op afspraak
  • Zaterdag: Op afspraak
  • Zondag: Gesloten